Skokartongsklappar delades ut på Öland

Allt började med att jag skulle ville packa ihop några julklappar till skokartongsappellen. Insammlingen erbjöds bara i Stockholm just då, men vi hade planer att åka till Stockholm innan jul. Sedan kom jag på idéen att blir inlämningsställe så att andra Öländningar skulle kunna också packa ihop en skokartong. Sagt och gjort: fram till den 14/12 samlade vi 98 skokartonger. Emellantid hade Stockholmare samlad över 10.000 skokartonger och det kändes helt onödig att leverera ännu fler till huvudstaden, medan Öland själv har folk som skulle bli glad att få en sådan julklapp. Jag kontaktade Skokartongsappellen i Stockholm och kom överens att jag skulle hämta flera paket därifrån och organisera utdelningen på Öland själva. Plötsligen hade hela greyen blivit jätte stor för mig. Den 19/12 kom Kex & jag från Stockholm med 133 skokartonger fulllastad på bilen – det fanns inte plats för en enda kartong till.

20141223_084348

Med hjälp av Eva Wahlgren i Löttorp kom vi i kontakt med flera ställen som tittade framemot att få julklappar från oss. Den 23/12 blev det utdelning av alla 231 paket:

Klockan 10 på morgonen kom vi fram till förskolan på Lundegård som tog emot 81 skokartonger till flyktningsbarn i ålder 0 till 15 år. Nästa stopp var hos RIA i Borgholm, där Ros-Marie tog emot 52 julklappar till män och kvinnor. Mittemot ligger Ekbacken, där 16 unga män (ensamkommande flyktningar mellan 16 och 22 år) bor – även de fick varsin skokartongspresent. Eftersom vi inte hade tillräkligt för att dela ut till någon flyktningsmotagning på Öland, så levererade vi de restliga 82 skokartongerna till Stadsmissionen i Kalmar, alla blev hur lyckliga som helst. De skulle ha en riktig julkalas för sina skydlingar.

VI TACKAR ALLA SOM LÄMMNADE IN EN ELLER FLERA SKOKARTONGER OCH GENOM DETTA HJÄLPTE TILL ATT SÅ MÅNGA MÄNNISKOR FÅR EN OVÄNTAD, MEN DESTO MER BEHOVANDE JULKLAPP!!

GOD JUL önskar Ann & Kex