2D-Café Kex

Ha roliga timmar i 2D-Café Kex

Vi använde CORONA-tiden för att ge kaféet ett nytt utseende. Vi har investerat mycket arbete, vit och svart färg, för att utforma det första och enda 2D-kaféet i Sverige, förmodligen i hela Europa.
2D café … vad betyder det? Det är en optisk illusion. Hela rummet med alla föremål ser ut som det är målat med en svart penna på ett vitt papper. Först när du står i rummet upplever du tredimensionaliteten.

I Café Kex serverar vi inte alls torra kex till kaffet – som man kan tro. Namnet valdes för att Kex (som egentligen heter Wolfgang och fick smeknamnet i sin utbildning till hotellkonditor) är den som bakar och driver caféet.

Vad erbjuder vi i 2D-Café Kex?

  • Hembakade kakor efter tyska recept, t.ex.  äpplekaka, Käsekuchen, blåbärspaj 
  • Pannkakor för barnen finns också
  • Smårätter som t.ex. grönsakspaj, spagetti med köttbullar
  • Matiga smörgåsar som görs färsk efter beställning
  • Vi erbjuder vegetariska såväl som mjölkfria och glutenfria varianter och markerar tydligt andra allergiframkallande ingredienser
  • Vi använder främst ekologiska, rättvis handel och regionala ingredienser

I 2D-Café Kex får du frossa med god samvete!

Här bakar vi med fullkornsmjöl & råsocker och bereder mycket frukt & bär i våra bakverk. Dessutom säljer vi ingen läsk eller sockerdricka – bara 100% juice och mineralvatten i olika smaker. Istället för att dröja med espresso och andra kaffespecialiteter, koncentrerar vi oss på gott, färskbryggt och KRAV-märkt kaffe. Självklart finns även ekologisk te. Vårt pinnglass är från SIA – den bästa, svensktillverkade glass som man kan köpa, tycker vi. Det används bara naturliga ingredienser och regionalodlade råvaror i glassen så långt det är mögligt. Det finns även en förteckning om alla ingredienser, för våra allergiska gäster. Så småningom ska vi utöka de ekologiska och regionala ingredienser.