Djup sorg efter våra kaniner

November var en svart månad för oss! Efter 11 veckor med ompyssling och veterinärbesök varanan vecka var vi tvungen att acceptera att Oskars ben kommer inte att växa ihop. Han dövdes den 5 nov 2012.

Bara två veckor senare, den 21 nov, hittade vi de andra tre kaninerna, Lilly, Sophia & Leo, död i stallet. En mård hade dödad de under natten och grävde ner de i halm. Det som är så bitter är att vi håller på att röja ut stallet och det var planerad att kaninerna skulle flytta in i hönsstallet, vilket är mårdsäker. Alla kaniner är begravad på en privat plats på gården. För oss var de vänner med egna persönligheter: Oskar vår kelgris, Lilly som var så nyfiken, tjocka Leo som älskade mat och hans syster Sophia som var så vackert men tuff.
Vi saknar de (fortfarande) och därför kommer vi inte bara „ersätta“ de. Hittills vet vi inte om vi kommer ha nya kaniner på gården i sommaren 2013. Vi tycker att våra gäster, små som stora, får veta att djur är inget „grej“ som man bara köper nytt – inte för oss iaf.