Café Kex

Ha roliga timmar i Café Kex

Café Kex - i trädgården Ö.spira-kaka choklad_monster

I Café Kex serverar vi inte alls torra kex till kaffet – som man kan tro. Namnet valdes för att Kex (som egentligen heter Wolfgang och fick smeknamnet i sin utbildning till hotellkonditor) är den som bakar och driver caféet.

Vad erbjuder vi i Café Kex?

  • Hembakade kakor efter tyska recept, t.ex.  Apfelstrudel, Käsekuchen 
  • Småbakelse som t.ex. Cupcakes, Muffins, men även svensk kaffebröd
  • Pannkakor och våfflor erbjuder vi periodvis
  • Smårätter som t.ex. grönsakspaj, bakad potatis, sallader
  • Matiga smörgåsar som görs färsk efter beställning (även vegetariska varianter)

Under högsäsongen säljer vi även glutenfria och mjölkfria bakelser och smårätter. Vi upplyser gärna om ingredienserna i våra varor.

kottbullar Café Kex - hembakad brezeln

I Café Kex får du frossa med god samvete!

Här bakar vi med fullkornsmjöl & råsocker och bereder mycket frukt & bär i våra bakverk. Dessutom säljer vi ingen läsk eller sockerdricka – bara 100% juice och mineralvatten i olika smaker. Istället för att dröja med espresso och andra kaffespecialiteter, koncentrerar vi oss på gott, färskbryggt och KRAV-märkt kaffe. Självklart finns även ekologisk te. Vårt pinnglass är från SIA – den bästa, svensktillverkade glass som man kan köpa, tycker vi. Det används bara naturliga ingredienser och regionalodlade råvaror i glassen så långt det är mögligt. Det finns även en förteckning om alla ingredienser, för våra allergiska gäster. Så småningom ska vi utöka de ekologiska och regionala ingredienser.

Café Kex open hängmattan Café Kex - familjencafe Café Kex - inomhus

 

Comments are closed.