Våra djur

Paula - våra djurMellböda Gård har varit en riktig bondegård, men det var länge sedan. I det gamla kostallet fanns ställplatser för nio kossor och en tjur. Mittemot stod troligtvis en arbetshäst. Bakom en annan dörr hittar man tre gamla boxar, antagligen för kalvarna och ett hönsstall med en lucka i den södra gavelväggen. Idag finns inga kor, höns eller grisar. Men lite djur är det kvar…

Efter vår dalmatiner Spotty gick bort i vår 2009, skaffade vi en liten valp precis innan Skördefesten samma år. Paula är född i Höör (Skåne) den 10/7-2009. Pappan är en grå dvärgpudel och mamman är en korthårig blandras. Paula är oerhört lekfull, tillgiven och älskar att träna nya tricks med matte Ann. Hon är vår ögonstjärna.

prinsessa paula - våra djurPaula - våra djur

 

November 2012 var en svart månad för oss! Efter 11 veckor med ompyssling och veterinärbesök varannan vecka var vi tvungen att acceptera att Oskars ben kommer inte att växa ihop. Han dog den 5 nov. 2012.
Bara två veckor senare, den 21 nov., hittade vi de andra tre kaninerna, Lilly, Sophia & Leo, död i stallet. En mård hade dödad de under natten och grävde ner de i halm. Det som är så bitter är att vi håller på att röja ut stallet och det var planerad att kaninerna skulle flytta in i hönsstallet, vilket är mårdsäker.Vi saknar de (fortfarande) och därför kommer vi inte bara “ersätta” de. Hittills vet vi inte om vi kommer ha nya kaniner på gården i sommaren 2013. Vi tycker att våra gäster, små som stora, får veta att djur är inget “grej” som man bara köper nytt – inte för oss iaf.

Vi har även 4 kaniner – i vintertiden bor de i det gamla stallet i en stor hästbox och under sommaren bor de i kaninhagen med en liten stuga för nätterna.

kaninhage - våra djur

I vår kaninhage finns mycket plats och möjligheten att gräva, skutta runt och gömma sig. Ofta är det bara brännässlorna kvar och visst se det inte så fint ut, men kaninerna gillar faktiskt brännässlor, eftersom de gör skugga och gömställen. Brännässlor bränner inte kaninerna och är inte heller giftiga. Kaninerna äter upp alla växter i kaninhagen, men tack vare brännässlorna, som inte faller kaninerna i smaken, finns det lite grönt kvar. Just nu har vi fyra kaniner som bor två och två ihop: Oskar & Lilly och Leo & Sophia. De kan inte bo ihop alla fyra, eftersom Sophia och Lilly är två starka tjejer, som skulle konkurrera med hjälp av sina vassa tänder.

 

Oscar –  en ljusbrun, kastrerad hane och den enda dvärgvädur i stallet. Oscar är född i mars 2009 i 4H-gården i Skälby (Kalmar). Han har blivit blind på en öga (en vit fläck syns på höger) och är därför lite lugnare och lätt skrämd. När han var liten hade han ståande öron.
oskar - våra djurOscar

lillyLilly – en mycket nyfiken och pigg tjej som är född i april 2011  hos Anette på „Highway 136“. Hon älskar att gräva tunnel och att bygga bo i sin trädgården. Sträck fram en liten solrosblad så kommer hon säkert fram.Lilly - våra djur

 

 

 

 

 


Sophia
– en vackert dam med lurvig frisyr. Hon är en blandning mellan Blue Tan (som ger den blåsilvrig färgen) och lejonhuvud (som ger frisyren). Hon är född mars 2009 i 4H-gården i Skälby (Kalmar). Hon är den som bestämmer i stallet.

Sophia - våra djurSophia

Leo – en blyg och kastrerad hane. Han är större och ljusare i pälsen än hans syster Sophia. Leo älskar att ligger inne och dåsa, eller så äter han. Hans syster får bestämmer vad ska göras. Syskon tycker om varandra och under natten ligger de bredvid varandra i den lilla kista med hö.

Leo - våra djurleo

När vi flyttade hit i februari 2008 hade vi två djur med oss: dalmatinerhane Spotty och kaninen Lola. Både djur gick bort i vår 2009 och är kvar på gården på en mycket privat plats.

Spotty - våra djurLola - våra djur

Den älskade dalmatiner Spotty var över 12 år när han dog i matte Anns famn.
Anns dotter Leah hade en mycket älskad kanin: Lola fick alltid vara med. Bara 5 år gammal fick hon cancer och dogi sin mattes knä.

Comments are closed.